ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ: +30 22370 22822, +30 6978210268 | info@alkyoni-travel.gr
ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ: +30 22370 22822, +30 6978210268 | info@alkyoni-travel.gr

6 ημέρες στους Αγίους Τόπους 20-25η Μαρτίου

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ
ΤΙΜΕΣ
ΧΑΡΤΗΣ

Περιγραφή: 6 ημέρες στους Αγίους Τόπους 20-25η Μαρτίου
Ημερομηνίες: Μάρτιος 20-25

1η Ημέρα: Παρασκευή 20 Μαρτίου – Αθήνα/Θεσσαλονίκη – Τελ Αβίβ
Αναχώρηση για το Τελ Αβίβ. Άφιξη κι επιβίβαση στο πούλμαν και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Σάββατο 21 Μαρτίου – Ιερουσαλήμ – Ναός της Αναστάσεως – Πανάγιος Τάφος
Πρωινή αναχώρηση για το Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου μας, όπου θα προσκυνήσουμε στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, την Αποκαθήλωση, τον Φριχτό Γολγοθά, τον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού, το σημείο Μη μου Άπτου, το παρεκκλήσιο του Αγίου Λογγίνου, το παρεκκλήσιο των Κλαπών, καθώς και άλλα προσκυνήματα, που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως.
Ελεύθερος χρόνος στη διάθεση μας για τον Πανάγιο Τάφο και στα καταστήματα της παλιάς πόλης κι εν συνεχεία θα μεταβούμε στον Πατριαρχικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην Ι. Μ. της Μεγάλης Παναγίας, στην Ι. Μ. του Τιμίου Προδρόμου και στην Ι. Μ. της Παναγίας της Σαιδανάγιας, που βρίσκεται εντός της παλιάς πόλεως των Ιεροσολύμων και θα παρακολουθήσουμε τον Πανηγυρικό Εσπερινό στο Ναό της Αναστάσεως για την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως.
Μετάβαση στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως (22 Μαρτίου) – Ιερουσαλήμ – Σιών – Όρος των Ελαιών
Σήμερα θα παρακολουθήσουμε τη Θεία Λειτουργία και την Λιτανεία του Τιμίου Σταυρού στο Ναό της Αναστάσεως και θα προσκυνήσουμε ευλαβικά το Τίμιο Ξύλο.
Εν συνεχεία, θα μεταβούμε στο Πατριαρχείο, όπου θα μας δεχθεί η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος.
Αναχώρηση για το λόφο της Σιών, όπου βρίσκεται το «Υπερώον» στο οποίο «τελέσθη» ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά και η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος.
Στην Σιών θα δούμε την Πατριαρχική Σχολή, τον Τάφο του Δαυίδ και το σπίτι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, στο οποίο «εκοιμήθη» η Παναγία μας και σήμερα είναι Ρωμαιοκαθολικό Μοναστήρι.
Συνεχίζουμε για το Όρος των Ελαιών, όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή των Γαλιλαίων ανδρών, στην Μικρή Γαλιλαία, το σημείο της Αναλήψεως του Χριστού μας και από τη θέση Πανόραμα, θα ξεναγηθούμε πανοραμικά στην πόλη των Ιεροσολύμων, απολαμβάνοντας την θαυμάσια θέα της παλιάς και νέας πόλης των Ιεροσολύμων.
Μετάβαση στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Δευτέρα 23 Μαρτίου – Βηθλεέμ – Σαμαρεία – Χωριό των Λεπρών
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το Ναό της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ για Εκκλησιασμό στο Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως του Χριστού μας. Ξενάγηση στη Μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού κι επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Ποιμένων.
Συνεχίζουμε για τη Σαμάρεια, όπου βρίσκεται το Φρέαρ του Ιακώβ και θα προσκυνήσουμε ευλαβικά το σκήνωμα του Αγίου Φιλούμενου.
Εν συνεχεία, θα μεταβούμε στην Ι. Μ. του Αγίου Γεωργίου, όπου βρίσκεται το σημείο όπου ο Χριστός μας θεράπευσε τους 10 λεπρούς.
Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

5η Ημέρα: Τρίτη 24 Μαρτίου – Άγιος Σάββας – Χοζέβα – Ιεριχώ
Πρωινή αναχώρηση για την Ιερά Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου και ακολούθως μετάβαση στην αυστηρότερη Κοινοβιακή Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου.
Αναχωρούμε για την Ι. Μ. των Αγίων Γεωργίου και Ιωάννου των Χοζεβιτών στην έρημο της Ιουδαίας και στο φαράγγι Αινών, όπου εδώ βρίσκεται και το σπήλαιο που ασκήτευσε ο Προφήτης Ηλίας.
Εν συνεχεία, θα επισκεφθούμε το πραγματικό σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας από τον Τίμιο Πρόδρομο και θα δούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού. Τέλεση ακολουθίας του Αγιασμού και ανάγνωση ευχών του Αγιασμού των Φώτων. Όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν μπορούν να φορέσουν τον λευκό χιτώνα για την «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών» στον Ιορδάνη ποταμό, ψάλλοντας το τροπάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..».
Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος, όπου ο Χριστός μας έζησε σαράντα μέρες με νηστεία και προσευχή προ της ενάρξεως του Σωτηρίου Έργου Του, τη Μονή του Προφήτου Ελισσαίου, όπου βρίσκεται η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος και τέλος, θα επισκεφθούμε την φιλόξενη Ι. Μ. του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, όπου και το σπήλαιο της Παναγίας της «Γαλακτοτροφούσας».
Κατά την επιστροφή μας στα Ιεροσόλυμα, θα μεταβούμε για προσκύνημα στην Ι. Μ. των αδερφών του Λαζάρου Μάρθας και Μαρίας στη Βηθανία.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το βράδυ για δείπνο και διανυκτέρευση.

6η Ημέρα: Τετάρτη 25 Μαρτίου – Γεθσημανή – Ιερουσαλήμ – Πανάγιος Τάφος – Λύδδα – Τελ Αβίβ
Αναχωρούμε το πρωί για την Γεθσημανή για να προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας μας καθώς και τους Τάφους των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας και του Μνήστορος Ιωσήφ.
Παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας στο Θεομητορικό Μνήμα και μετάβαση στον κήπο της Γεθσημανής, όπου βρίσκεται ο Τόπος της Προδοσίας και ο Βράχος της Αγωνίας.
Θα προσκυνήσουμε στην Εκκλησία και στον Τόπο Λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου εκτός των τειχών της παλαιάς πόλης και θα δούμε τη Χρυσή Πύλη και την κοιλάδα του Ιωσαφάτ (ή του χειμάρρου των κέδρων).
Από την πύλη των Λεόντων θα μεταβούμε στον Οίκο Ιωακείμ και Άννας (των γονέων της Παναγίας μας) καθώς και το σπίτι όπου γεννήθηκε.
Συνεχίζουμε για την Προβατική Κολυμβήθρα, το Λιθόστρωτο και φθάνουμε στη Φυλακή του Χριστού μας, το ΠΡΑΙΤΩΡΙΟ. Διασχίζοντας την Οδό του Μαρτυρίου, θα κάνουμε τις στάσεις του Χριστού μας πριν από τον Φρικτό Γολγοθά, σημείο όπου ο Χριστός μας συναντήθηκε με την Μητέρα Του και όπου συνέβησαν οι πτώσεις του Ιησού από το βάρος του Σταυρού.
Θα περάσουμε από το σημείο, όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος βοήθησε τον Χριστό να σηκώσει τα βάρη του Σταυρού, από τον Οίκο της Αγίας Βερονίκης, τον τόπο όπου συνάντησε τις γυναίκες των Ιεροσολύμων και την Πύλη της καταδίκης, προ του Φρικτού Γολγοθά.
Μετάβαση στην Πύλη των Αφρικανών για να επισκεφθούμε το Όρος του Ναού, όπου εδώ και χιλιάδες χρόνια έχει τιμηθεί ως ιερός τόπος, από τον Ιουδαϊσμό, το Χριστιανισμό και το Ισλάμ. Ο σημερινός χώρος, που αποτελείται από δύο τεμένη, είναι χτισμένος πάνω στο χώρο, όπου διαδοχικά ήταν ο Ναός του Σολομώντα και του Ζοροβάβελ. Εδώ, ήταν όπου η Παναγία αφιερώθηκε για δώδεκα έτη, κι όπου έγινε η περιτομή του Κυρίου, η διδασκαλία Του όταν ήταν δωδεκαετής αλλά και η εκδίωξη των εμπόρων.
Εν συνεχεία, θα επισκεφθούμε το Τείχος των Δακρύων, το εναπομείναν Δυτικό Τείχος από τη δεύτερη ανέγερση του Ναού. Περιπατητική περιήγηση εντός της παλιάς πόλεως των Ιεροσολύμων, όπου θα δούμε τα ερείπια ενός αρχαίου δρόμου με κόγχες, που ήταν αρχαία καταστήματα και υπάρχουν πρωτότυπες στήλες, που δείχνουν πως ήταν οι πάγκοι και τα καταστήματα κατά τη ρωμαϊκή εποχή.
Χρόνος ελεύθερος για ένα τελευταίο προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας και νωρίς το μεσημέρι επιβίβαση στο λεωφορείο γι’ αναχώρηση για την πόλη Λύδδα, όπου βρίσκεται το Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Γεωργίου.
Θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου κι έπειτα ξεκινάμε την ξενάγηση μας για την πόλη του Τελ Αβίβ.
Στην περιήγηση με το λεωφορείο θα δούμε το Δημαρχείο, τις λεωφόρους με κτίρια Μπαουχάουζ, την Πλατεία Γιτζάκ Ράμπιν, τους ουρανοξύστες, τη λεωφόρο Ντίζενγκοφ με τα πολυτελή καταστήματα και τα κοσμικά καφέ.

Ελεύθερος χρόνος για προαιρετικό φαγητό και για όσους επιθυμούν να μεταβούν στην Ι. Μ. των Αρχαγγέλων στη Γιάφα.
Στις 17.00 θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ για την πτήση επιστροφής με την Aegean Airlines σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Το MSC Musica ξεκίνησε όχι μόνο μια νέα κατηγορία οικολογικών κρουαζιερόπλοιων, αλλά ξεκίνησε μια νέα κατηγορία κρουαζιέρας – έναν κόσμο ευγενών γραμμών και εξαιρετικών επιλογών, εμπλουτισμένη από τη δημιουργικότητα, την εξομάλυνση των φυσικών υλικών και την προσοχή στη λεπτομέρεια που διακρίνονται πάντα στην MSC Cruises. Η ζωή στο πλοίο είναι όμορφη από τη στιγμή που θα ανεβείτε στο πλοίο με τον καταρράκτη τριών επιπέδων του κεντρικού φουαγιέ και το see-through πιάνο του. Οι αρχές των σχεδιαστών στο πλοίο ενθαρρυντικές, είτε χορεύετε στο εκθαμβωτικό Crystal Lounge, είτε σταματώντας στο κομψό Havana Club Cigar Lounge, είτε προσφέρετε στον εαυτό σας μια εμπειρία γευσιγνωσίας, είτε παίζετε στο Καζίνο του Σαν Ρέμο είτε κάθεστε και παρακολουθείτε ένα θαυμάσιο live show στην εκπληκτική La Scala Theatre.
Η απολαυστικά μεγάλη ποικιλία εδεσμάτων σε αυτό το όμορφο πλοίο υπερέχει – όλα φρεσκομαγειρεμένα με τον παραδοσιακό τρόπο με αγνά συστατικά. Αφεθείτε στην χυμώδεις ιταλική γκουρμέ σπεσιαλιτέ του Il Giardino, περιποιηθείτε τον εαυτό σας στο Kaito Sushi Bar, ή εξερευνήστε μια πλούσια ποικιλία από αυθεντική ιταλική πίτσα. Τα παιδιά και οι νεαροί απολαύμβάνουν την ειδική μεταχείριση του Μεσογειακού τρόπου ζωής της MSC, με εσωτερικές και εξωτερικές ανέσεις με μια δική τους πισίνα και ξεχωριστά Clubs για Παιδιά και Έφηβοι προσφέροντάς τους μια ζωντανή κοινωνική ζωή στο πλοίο.
Επιβιβαστείτε στο MSC Musica και θα ζήσετε ένα μαγικό κόσμο ζεστασιάς και μουσικής που μετατρέπει κάθε λεπτό της κρουαζιέρας σας σε μια αξέχαστη στιγμή.

 

620 ευρώ με ημιδιατροφή σε 4* ξενοδοχείο στη Βηθλεέμ (με αναχώρηση από Αθήνα)
645 ευρώ με ημιδιατροφή σε 4* ξενοδοχείο στη Βηθλεέμ (με αναχώρηση από Θεσσαλονίκη)
Διαφορά Μονόκλινου: 130 ευρώ

Οι τιμές περιλαμβάνουν :
Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean
Διαμονή στο ξενοδοχείο Shepherd’s House στη Βηθλεέμ
Μεταφορά προς και από αεροδρόμια εξωτερικού
Ημιδιατροφή καθημερινά (Πρωινό & δείπνο σε μπουφέ)
Φόροι αεροδρομίων & συνόρων Ισραήλ
Έμπειρος αρχηγός / συνοδός, στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων
Ασφάλεια αστικής Ευθύνης & Φ.Π.Α.

Οι τιμές δεν περιλαμβάνουν:
Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό
Φιλοδωρήματα (15 ευρώ)
Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος (14 ευρώ)

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ

[contact-form-7 404 "Δεν βρέθηκε"]

İşçi Personeli Alımları